Nisan 2016 Posts

Hayrettin Karaman hoca ne diyor?

 

İslâm dini ile ilgili bir bilim adamı olarak ülkemizde adı en fazla duyulmuş (tanınmış) kişilerden biri olan Prof. Dr. Hayrettin Karaman, “Tarikat tuzağı” başlıklı yazısıyla başlayan bir yazı serisini sürdürüyor. Bu seriden ikinci yazısının başlığı “Şeyh mi âlim mi?” idi. Dünkü üçüncü yazısının başlığı da şöyle: “Kulun varlığı ve ibadeti”.

“Bir Türk Sanatı Var mı, Hiç Oldu mu, Bir Gün Olabilir mi?”

 

Şair İsmet Özel’in bugün çıkmış bir yazısının başlığı böyle. Bu yazı, kendisinin İstiklâl Marşı Derneği internet portalinde haftada bir (Cuma günü) çıkan yazılarının “Dil İle İkrar” serlevhası (üst başlığı) altındaki yeni yazı serisinin 16.sı.

Bu yazıdan bazı alıntılar sunacağım.

Ölüm üzerine…

 

(Bu yazımı dijital olarak yayını da sona ermiş bulunan Radikal’in bir blog yazarı olarak 24.02.2016 günü kaleme almıştım ve aynı gün orada yayınlanmıştı. Burada da bulunsun istedim.)

“Sufi ve Sanat”tan (Mahmud E. Kılıç) sözler, şiirsel ifadeler

 

“Bir kişi Kur’ân-ı Kerim’i okuduğunda aslında kendinden ayrı bir kitap ve kendi dışında bir şey okuyor değildir.” (Şeyh-i Ekber Muhyiddin İbn Arabî) [s.17]

“İlâhî Nefhalar”dan…

 

Sadreddin Konevî (k.s.) hazretlerinin (d.1210- v.1274) “en-nefahâtü’l-ilâhiyye” adlı eserini, şükürler olsun ki, Ekrem Demirli çevirisiyle “İlâhî Nefhalar” olarak (İz Yayıncılık, 2. Baskı: İstanbul, 2004; ISBN: 975-355-494-X) okuma imkânına sahibiz. Bu eserden bazı sözler aktaracağım.