Ağustos 2016 Posts

Ali Bayramoğlu yazdı: “Siyasetsiz muhalefet muhalefetsiz demokrasi”

 

Hemen belirteyim ki, yazar, şimdilerde bu yazıda olduğu gibi “muhalefet” derken kurumsal ve resmen temsil olundukları hâliyle CHP ve MHP’yi, daha doğrusu muhalefet adı altında bütün bir bloku kasdetmiyor. Kendilerini destekleyenlerin niceliği yönünden ne durumda olurlarsa olsunlar bir tür muhalefet anlayışını temsil edenleri (siyasi partiler, muhalif/karşıt aydınlar ve yayın organları) kasdediyor. Yazısı okunduğunda bu kolayca anlaşılır ama sırf yazının başlığına bakarak hemen bir çağrışımla yazının içeriği hakkında yanlış bir kanaat edinilmesin diye bu açıklamayı yaptım.

“Osmanlı revakları yahut tarih sorunu”

 

Akif Emre’nin bugünkü yazısının başlığı böyle.
Bu yazıdan yapacağım bazı alıntılar ve parantez arası değinmelerim, yazarın önemine işaret ettiği hususların anlaşılması ve üzerinde düşünülmesi için.

Atlantik hegemonyası, Avrupa; Türkiye, İran, Rusya

 

Süleyman Seyfi Öğün’ün “Türkiye, İran ve Rusya (2)” başlıklı yazısından alıntılar:

“(…) Rusya, güçlü bürokrasisi ve askerî gücü; İran birleştirici kuvvetli bir doktrini ve Türkiye hayli yıpranmış kurumsal yapılarına rağmen çok dinamik toplumsallığı ile temayüz ediyor. (…)

Kur’ân-ı Kerîm’den bazı âyetler (anlam/meâl olarak, Türkçe çevirileri)

 

* (Ey Muhammed!) Sana Kitâb’ı kâğıtta yazılı olarak indirmiş olsak da, elleriyle ona dokunsalar, inkâr edenler yine de “Bu apaçık bir büyüdür” derlerdi. (En’âm 6/7)

Yusuf Kaplan’ın yazısından….

 

(…) Postmodern çağ, kaos üzerinden düzen üretiyor! Böylelikle düzensizlikler, iç karışıklıklar üzerinden hegemonyasını pekiştirecek bir düzen kuruyor… (…)