Siyasetçi olmak kolay mı?

 

Kolay sananlar kesinlikle yaygındır. Örnek olarak CHP’yi göz önüne alırsak Kılıçdaroğlu nasıl bir siyasetçiydi? sorusuna cevap vereceklerin büyük çoğunlukla o kişiyi bir siyasetçi olarak yetersiz, etkileyiciliği zayıf olarak görenler /değerlendirenler olacağı tahmin edilebilir. Keza aynı Partiden Ekrem İmamoğlu için bir kanaat yoklaması yapılsa beğenmeyecekler çok olacaktır. Vaktiyle İBB Başkanı seçilmesinin nasıl izah edileceği sorulursa; başka partiden, özellikle iktidardaki parti’den adayın benimsenmemesinin rolü olabileceği, soyadının bile olumlu anlamda, seçilmesinde rolü olduğu düşünülebilir. Tanınmayan birisi olarak İBB Başkanı seçildi o zaman. Aynı kişi Kılıçdaroğlu genel başkanken ona iltifatta bulunuyordu; şimdilerde de Özgür Özel’e.

Özgür Özel’e gelince, o da kendine özgü bir seri davranışlar sergiliyor. Hiçbirinde mesela Bülent Ecevit’in duruşuna, hareketlerine benzerlikler yok. Deniz Baykal’ın tavrı, konuşması, duruşu da bunlardan çok farklıydı.

Siyasetçi olmak kişilikle, duruşla, konuşmayla; görenlerde bir ciddiyet, saygı uyandırmakla ilgili olsa gerek. Güncel CHP ileri gelenleri bu kıstaslara göre düşük siyasetçi profili yansıtıyorlar.

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olarak ilk yapılacak seçimde aday olması durumunda seçilme ihtimalini çok düşük görenlerdenim.

Özgür Özel’in de genel başkanı olduğu CHP’nin ilk genel seçimde CHPlileri sevindirmeyecek bir sonuçla karşılaşacaklarını büyük ihtimal olarak düşünüyorum.

Siyasetçinin bu alanda başarılı olması gerektiğine, hele partisinin iktidara gelmesinde ve belediye başkanlığına partisince aday gösterilmiş olması halinde başarılı olması hususuna vurgu yapmak için böyle bir yazı kaleme aldım. Başarılı siyasetçi olmak kolay değil elbette. Bağırıp çağırmakla, konuşurken kürsüye vurmakla, hızlı yürümekle başarılı olunmuyor siyasette.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked